CROWDFUNDING KAMPANJA ZA POKRETANJE CATERINGA OKUS DOMA

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(2249) }

Afrički, arapski, blisko-istočni okusi u Splitu

  

Udruga MoST, Info zona i Centar za mirovne studije predstavljaju kulinarsko jezični kolektiv Okus doma u petak, 16. listopada 2015. s početkom u 17 sati u Ghetto clubu (Dosud 10, Split). Kao uvod u crowdfunding kampanju kojom se prikupljaju sredstva za otvaranje cateringa, predstavnici Okusa doma iz Senegala, Etiopije i Nigerije će u Splitu pripremiti domjenak kao sjećanje na okuse svog doma iz kojeg su morali otići.

 

Kulinarsko jezični kolektiv Okus doma okuplja 30-ak izbjeglica i volontera koji su pokrenuli danas crowdfunding kampanju na platformi Indiegogo s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje kuhinje, ali i pokretanja zadruge kako bi se izbjeglice osamostalile na tržištu rada. Ovom kampanjom Okus doma radi i na razbijanju predrasuda o izbjeglicama koji žive u Hrvatskoj kroz razmjenu kulinarskih umijeća.

 

Kako bi se pokrenuo catering specijaliziran za afričke, arapske i blisko istočne okuse, potrebna je i pomoć građana. Za opremanje kuhinje i kupnju osnovnih kuhinjskih aparata (frižider, zdjele, mikseri, kuhače, ambalaža za dostavu…) Okusu doma je potrebno 100.000 kuna (15.000 eura). Ako ste u mogućnosti donirati, Okus doma vas poziva do to učinite OVDJE, minimalnim iznosom od 30 kuna (4 eura), a maksimalnim od 6.000 kuna (790 eura). Simbolična zahvala za sve one koji doniraju bit će promotivni materijali Okusa doma, kao što su kuhače, pregače, kuharice, škole kuhanja, organizacije rođendanskih zabava i poslovnih ručkova.

 

Kampanja je započela danas i trajat će sve do 5. studenog. Najave svih aktivnosti nalaze se na web stranici i Facebook profilu Okusa doma.

 

Tekst i fotografija: Centar za mirovne studije

Komentari

komentara


Više o