Cirkus Istočne Europe na zagrebačkoj pozornici

array(1) { [0]=> int(64) }

Već devetu godinu za redom, svakog studenog u Zagrebu se održava festival „Novog cirkusa“. Festival promiče suvremeni cirkus koji je kombinacija cirkuskih trikova i dramske predstave. Gosti festivala oduvijek su bili velike europski i svjetski umjetnici .

Ove godine prvi put u povijesti festivala naglasak je stavljen na istočno-europski cirkus koji je često zanemaren i podcijenjen. Gosti iz Slovenije, Makedonije, Grčke i Hrvatske publici su svoje umijeće pokazali u prostorima Pogona Jedinstvo i Sceni Travno.

Prvu večer festivala nastupili su Boris Kadin iz Hrvatske i Kristijan Peter iz Njemačke sa svojom predstavom „You“ koja simbolikom hoda na žici progovara o problemima egzistencije. Christian Peter po zanimanju je cirkuski pedagog i gledatelje je osim atraktivnim hodom po žici zabavio sviranjem gitare i komentiranjem hrvatske svakodnevice.

Gledatelji su zadivljeno pratili svaki korak umjetnika koji na sreću nije završio na zemlji. Popunjena gledališta i pozitivne reakcije gledatelja još jednom su pokazali kako zagrebačka publika cijeni neobične i nesvakidašnje projekte.

Doris Ravlić

Komentari

komentara