Četvrti dan u Americi – rasprava o izazovima novinarstva 21. stoljeća

array(1) { [0]=> int(72) }

Piše: Ana-Maria Kezerić

Ključna riječ dana bila je KONVERGENCIJA. Tom je riječju započela i današnja serija predavanja koju je vodila profesorica Annie Hammock. U nizu primjera, podsjetila nas je na činjenicu da u novinarstvu 21. stoljeća nije dovoljno biti samo televizijski/a ili radijski/a novinar/ka ili pak novinar/ka tiskanih ili novih medija. Pred svima je nama ponekad teška, ali ne i nemoguća zadaća – biti vješt/a novinar/ka u svakom od pojedinog medija.

Taj je zaključak još jednom potvrdio Scott Pham, glavni urednik KBIA-FM Newsa, na primjeru lokalne radijske postaje u čijem stvaranju također sudjeluju studenti/ce novinarstva.

Scott Pham

No, posjet radiju nije označio kraj našeg radnog dana. Čekalo nas je upoznavanje sa studenticama novinarstva s kojima ćemo narednih tjedan i pol raditi na pričama. S Michelle, Lauren i Maddie također smo raspravili o razlikama između studijskih programa u Zagrebu i Columbiji, a u sklopu toga, pokazali smo im i neke od priloga Televizije Student.

Maddie, Michelle i Lauren

Večer je bila rezervirana za zajedničko druženje u domu Bee i Kenta Collinsa, uz puno razgovora i smijeha, kao i oduševljenje domaćina hrvatskim suvenirima koje smo za njih pripremili. Nakon ukusne večere, nismo mogli propustiti niti pravi južnjački koncert…

TVS u Americi 4 from TV Student FPZG on Vimeo.

Video-rezime dana

Komentari

komentara