Bubble Football od ožujka i u Zagrebu!

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(2257) [2]=> int(2256) }

Ovaj se sport razvio u Engleskoj 2013. godine. Njegovi osnivači bili su u početku skeptični oko prihvaćanja novoga projekta. Međutim, publika ga svesrdno prihvatila i danas je raširen u gotovo svim zemljama svijeta. Tako i u Hrvatskoj, od početka ožujka ove godine.

Bubble football-nogomet koji ima sva pravila nogometa ali se igra u velikoj lopti na napuhavanje. Zvuči bizarno? Ne i za trojicu mladića koji su odlučili pokrenuti novu dimenziju nogometa u Hrvatskoj. To su Roman Hromadgo, Toni Maričević i Benjamin Tuškan.

Intervju sa igračem

 

I naša novinarka je ušla u mjehurić

Igra je uglavnom 5 na 5, jedina je razlika između pravog nogometa i ovog da se kreće s centra kao u vaterpolu.
Na zvuk zviždaljke, sudac baci loptu u sredinu. Dvije ekipe kreću svaka sa svoje strane i sudaraju se u sredini. Prekršaja nema kao niti golmana.

“Igra se 3 puta po 15 minuta s 5 minuta pauze između trećina. Ali mi dajemo mogućnost da kad god se netko umori uzme pauzu. Neki je niti ne trebaju- to je sve na igračima”, kaže suosnivač Benjamin Tuškan.

Zamjene su leteće a pobjednik je onaj koji zabije naravno, više golova. Dobna granica nije određena, a osim dobre volje potrebne su lopte ispunjene zrakom.

Lopte- mjehurići

“Igrali su stvarno razni profili ljudi, dosta je cura koje igraju, što nas jako iznenađuje. Njima se jako sviđa jer nije tipičan nogomet i dosta im je zabavno. Naravno, igraju i muškarci, profesionalni sportaši, rekreacija. Najmlađi uzrast koji je igrao bili su 6. razred Osnovne škole”, rekao je Filip Jerković zadužen za PR bubble Footballa.

Za sada ovaj zabavan sport možete igrati u dvorani Nogometnog centra Šalata na zagrebačkom velesajmu. Bubble football je idealan oblik zabave za sve ljubitelje adrenalina ali i za one koji će to tek postati.

Jasmina Grbavec

Komentari

komentara