Bliži se Motovun film festival!

array(4) { [0]=> int(62) [1]=> int(2251) [2]=> int(1777) [3]=> int(64) }

Naš najslobodniji filmski festival u istarskom gradiću Motovunu bliži se na kalendarima. Program njegovog punoljetnog izdanja počinje 26. srpnja i traje sve do 30.

Petodnevni filmski maraton u kojem se projekcije u neprekidnom nizu smjenjuju od jutra do ponoći, održat će se pod geslom „gledam što hoću, radim što hoću“. Očekuju vas raznovrsni filmski programi, poput danskog Dvadeset godina Dogme, program o vjerskim ekstremizmima Pomozi Bože te u program Brutalni Francuzi, koji je u sklopu Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez – vous.

Porgram festivala sastavljen je od sedamdesetak naslova. Od filmova nas očekuju i Cannes-ovci, Jastog (The Lobster), koji je osvojio nagradu Grand prix i naš Zvizdan Dalibora Matanića, također nagrađenog od strane žirija u programu Izvjestan pogled. Uz njih bit će i mnogo filmskih slatkiša za sve filmofile – Poštarove bijele noći, Magična djevojka, Djevičanska gora, You’re Ugly Too te brojnih filmova nastalih u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, kakve Motovun posebno cijeni.

Ako se želite opustiti uz filmove pod vedrim nebom i čistim zrakom, Motovun je svakako vaša destinacija ovoga ljeta!

 

Autorica: Terezija Bjelajac

Komentari

komentara


Više o


©2015 Televizija Student