ARTichoke Festival – Festival umjetnosti za mlade amatere

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(2251) [2]=> int(64) }

Ispisujemo drugo poglavlje uspješnog projekta koji je započeo prošle godine: ARTichoke Festival, festival umjetnosti posvećen mladima od 15 do 30 godina kojima je potrebna prilika da prikažu svoj rad. Festival će se održati u Zagrebu 17. listopada u parku Zrinjevac. DogaĎaj organiziraCentar za osobni i profesionalni razvoj Syncro – Synergy Croatia, a financira Turistička zajednica grada Zagreba.

Centar za osobni i profesionalni razvoj Syncro– Synergy Croatia nevladina je organizacija aktivna na području neformalnog obrazovanja, osobnog razvoja i meĎunarodne suradnje s ciljem podupiranja i povećavanja kvalitete života osnaživanjem pojedinaca da postanu aktivne i odgovorne osobe. Jedan od načina ostvarenja tog cilja je stvaranje jedinstvenih projekata i radionica poput festivala ARTichoke, festivala umjetnosti za mlade amatere koji je prvi puta održan u rujnu 2014. godine.
Ove godine održava se drugo izdanje festivala, a naša je želja da on postane dijelom stalne kulturne ponude grada Zagreba.

Festival je ustvari bio ideja bivše volonterke koja je dobila potporu potrebnu za njegovu realizaciju zahvaljujući tome što je cilj festivala osnažiti lokalnu zajednicu. Nadahnuće je došlo iz Češke, gdje se festival mladih Youth for You(th) održao već pet puta, a budući da nam se koncept sviĎa odlučili smo pružiti istu priliku mladim umjetnicima iz Hrvatske. Naša ideja je pružiti mladim talentiranim ljudima prostor gdje mogu predstaviti svoje stvaralaštvo. Zaista smo uvjereni da postoji mnogo talentiranih ljudi kojima je potrebna prilika da pokažu svoj rad i razviju svoj potencijal. Uvjerili smo se u to našim prethodnim iskustvom, kada su kreativnost i talent prikazani na svim umjetničkim područjima: glazbi, plesu, kazalištu, likovnim umjetnostima, fotografiji, poeziji, itd. Sigurni smo da se trud i strast uvijek isplate!

Prvo izdanje ARTichoke festivala bilo je vrlo uspješno te se festivalski program proširio s planiranog jednog na čak dva dana zbog velikog interesa brojnih mladih umjetnika koji su se željeli uključiti. U našem rasporedu nalazio se raznolik umjetnički program, od glazbe (Funked Up, The Phoohsnaps, Nellcote, Kapetan Snješka, Rolin Humes, Jelena Jakšić, Stela Rade, Pjover, Frimm, Wanderlust, Kiwi Requiem, Time Decay), stand-up komedije (Studio Smijeha), plesa (orijentalni ples – Dora Kosorčić, Ivana Turčin/Orijent Fuzija, ples na svili – Traumatic Arts, capoeira – Amazonas, irski ples – Irish Maiden) do fotografije i radionica origamija organiziranih kroz cijeli mjesec rujan.
Pozivamo mlade umjetnike da se prijave i postanu dijelom izvoĎačkog programa, a graĎane i medije pozivamo da nam se pridruže na još jednom izdanju ovog sjajnog festivala 17. listopada u parku Zrinjevac, na festivalu koji obuhvaća sve ono što predstavlja zagrebačka kulturna scena: kreativnost i slobodu izražavanja.

Kontakt i više informacija:
Kontakt osoba: Boyan Yotov, voditelj festivala
Web: www.artichoke-festival.com
Facebook: Artichoke Festival
Twitter: @ArtichokeFest
E-mail: artichoke@synergy-croatia.com

 

Tekst i fotografija: ARTichoke Festival

 

Komentari

komentara


Više o