Alfa voditeljica na Televiziji Student

Zovemo ju alfa voditeljica. Osim što slaže ubojite najave, ona koordinira sve ostale voditelje. Njeno ime je Jelena Bokun. Budući da je često viđeno lice na Televiziji Student, bilo je vrijeme da se i njoj posvetimo. Pročitajte kako je Jeleni raditi na našoj televiziji.

Jelena na malim ekranima

1. Kako si postala voditeljica na Televiziji Student?

Kao studenticu novinarstva, s posebnom ljubavlju prema televiziji, jako me razveselilo kad sam čula da će se pokrenuti televizija koja će biti mjesto na kojem će studenti dobiti priliku stjecati nova znanja i vidjeti kako novinarstvo zapravo funkcionira. Uskoro je mlada televizija tražila mlade voditelje, pa sam, kao i 80-ak drugih ljudi, došla na audiciju za voditelje Televizije Student, i prošla! Jako volim i uživam u ovom poslu.

2. Ubrzo si dobila posebnu ulogu, koordinatorica voditelja. Možeš li objasniti kako je došlo do toga i što to točno znači?

Naša Televizija ima dosta voditelja, preko 20, ali zbog raznih obveza, nisu svi dostupni u svako vrijeme za snimanje, pa se mijenjamo. Voditelje i termine snimanja trebalo je i koordinirati, pa se tako naš urednik, prof. Mirković dosjetio kako bih ja mogla obavljati tu funkciju. U principu, moj je zadatak pronaći voditelje za snimanja emisija i za snimanje tzv. dnevnih najava, usklađujem vrijeme koje njima odgovara sa željama urednika i sl.

Tibor, Jelenin snimatelj na većini snimanja emisije Kopanje po arhivi

3. Voditeljica si u emisiji Kopanje u arhivi. Možeš li reći kako izgleda tvoje snimanje?

Da, Kopanje po arhivi vodim od samog početka, kada me je donedavna urednica Nataša Vidaković pozvala. Emisija se emitira četvrtkom navečer pa su snimanja najčešće srijedom popodne. Snimamo najave u studiju, a vrlo često imamo i goste. Imam osjećaj da se usporedno s emisijom, razvijam i ja kao voditeljica. Snimanja se odvijaju u vrlo opuštenoj atmosferi, pa sve teče glatko i bez problema.

4. Kako bi mogla opisati ovo iskustvo rada na televiziji?

Moje cjelokupno iskustvo rada na TVS-u je isključivo pozitivno. Čitavo vrijeme okruženi ste s mladim, sposobnim ljudima punima raznih ideja, imate priliku raditi ono što volite, bilo to snimanje, novinarski posao, montaža, ili voditeljstvo. Pa zato pozivam sve zainteresirane da nam se jave i pridruže.

Tibor i Jelena na snimanju

Komentari

komentara


Tagged: , ,


Više o