Projekt EBEC Zagreb – Dani inženjera

Za sve one koji još nisu upoznati s projektom, EBEC je najveće studentsko inženjersko natjecanje u Europi. Projekt je namijenjem studentima i studenticama tehničkih i tehnoloških fakulteta te će oni za vrijeme trajanja projekta moći primijeniti i nadopuniti svoja znanja kroz rješavanje zadataka i timski rad.

Dani inženjera sastoje se od natjecateljskog i informativno/edukativnog dijela.

Natjecateljski dio čine Case study i Team design. Case study je kategorija u kojoj se pred timove stavlja problem iz područja tehnologije ili menadžmenta. Team design je kategorija u kojoj studenti koriste svoje vještine kako bi od prethodno zadanog materijala izradili napravu koja u određenom periodu izvršava zadanu radnju. U obje kategorije timovi prezentiraju svoje rezultate pred žirijem. Žiri bira pobjednika koji će nas predstavljati na regionalnom natjecanju EBEC Alpe – Adria koje se ove godine održava u  svibnju u Mariboru.

Company day je dio projekta kroz koji se studenti mogu informirati o tvrtkama putem promotivnih materijala ili direktnim razgovorom s djelatnicima tvrtki. Kroz prezentacije tvrtki, u trajanju od 45 minuta, studenti se informiraju o znanjima i vještinama koje neka tvrtka traži. Održat će se i brojna predavanja i treninzi kroz koje će se studente poučiti pravilnom pisanju životopisa, ophođenju s poslodavcima i sl.

Prijave su započele 20. veljače i traju do 14. ožujka u 23 sata, a šalju se elektronskim putem. Potrebno je registrirati se na stranici http://www.best.eu.org. i zatim se prijaviti. Moguće je prijaviti se za više treninga, no u pravilu možete biti prihvaćeni samo na jedan. Sudionici se biraju po vremenu prijave.

Tekst: Antonija Viljac

Komentari

komentaraViše o