7. Festival o pravima djece

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(2249) }

Bogati program za cijelu obitelj u 19 hrvatskih gradova:

Počinje 7. izdanje Festivala o pravima djece pod motom

„Svi u kino – kino za sve»

Zagreb, 5. listopada–Sedmu godinu zaredom, od 7. do 11. listopada, održat će se Festival o pravima djece, prvi inkluzivni festival u Hrvatskoj, čije najnovije izdanje donosi zanimljiv filmski i popratni program za cijelu obitelj.

U proteklih šest festivalskih izdanja program je iz godine u godinu otvarao nove teme značajne za odrastanje i suvremeno okruženje djece i mladih, a ove će se godine održati pod motom Svi u kino, kino za sve.

 

Domaćini ovogodišnjeg Festivala, glumica Daria Lorenci Flatz, glazbena i likovna umjetnica Jadranka Ivaniš Yaya i glumac Robert Kurbaša, svečano će otvoriti festival u srijedu, 7. listopada u 12 sati u Kinu Tuškanac.Nakon prigodnih govora prikazat će se nagrađivani kratkometražni američki tinejdžerski film Uklonjena u režiji Nathanaela Matanicka te kratkometražni australski dječji animirani filmPriča o Jacku i Ruby i njihovim prijateljima u režiji Mikea Cardilla.

 

Na samom otvaranju dolazak su potvrdile brojne javne osobe iz svijeta filma, kazališta i umjetnosti poput Bojane Gregorić Vejzović, Lucije Šerbedžije, Gorana Grgića, Mirne Medaković, Kristijana Ugrine, Larise Lipovac, Maje Posavec, Jadranke Đokić, Maje Vučić i mnogih drugih.

 

Glavni program Festivala održat će se u Kinu Europa u Zagrebu od 9. do 11. listopada, gdje će se u 17 sati prikazivati obiteljski Disneyjevi blockbusteriČudesan tim iz McFarlanda i Šašavi dan obitelji Cooper te norveška obiteljska avantura Operacija Arktik.

 

Uz popularne obiteljske filmove, Festival će prikazati i filmove djece i mladih, u dva programska bloka. U Rijeci, Splitu i Zagrebu organizirane su i panel diskusije s mladima, uz švedski film Pravila ponašanja, koji progovara o vršnjačkom nasilju i problemima odrastanja u malim sredinama. Film je osvojio nagradu žirija na ovogodišnjem Los Angeles Film Festivalu i Kristalnog medvjeda u programu Generacija14plus na Berlinaleu.

 

Festival zajednički organiziraju udruga Alternator, UNICEF Hrvatska, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu te partneri Blitz Cinestar i Kino Mreža.

 

 

FOTO (3 of 35)

FOTO (17 of 35)

FOTO (21 of 35)

 

Tekst i fotografija: Festival o pravima djece

Komentari

komentara


Više o