GEEK DAY – Dan otvorenih vrata za studente računarstva!

Foto: racunalo.com

Znate li što je Geek day?

Geek day je inače pojam koji se slavi u svijetu 25. svibnja, a označava susret svih „štrebera“ te se na taj dan šalje poruka svijetu da biti „Geek“ nije nešto čega bi se trebalo sramiti. Originalno služi kako bi se promicala kultura znanja i težnja ka unaprijeđenju svijeta.

Tematika ovogodišnjeg Geek-dana je „Stvaranje“, na kojima će svi moći posjetitelji imati priliku saznati kako financirati projekt na Indigogo platformi, kako samostalno izraditi 3d animacije ili svjetski poznatu igricu.

U službenom dijelu programa pripremljene su zanimljive teme vezane uz nove tehnologije. Bit će tu priče o 3D printerima, programiranju za Arduino, helikoptera i quadkoptera. Također možete raditi 3 animacije za dodjelu Oscara, poslati raketu na Mjesec i napraviti svjetski poznatu igricu.

Foto: semgeek.com

U neslužbenom dijelu kampus će nadlijetati helikopteri, Arduino će paliti i gasiti svjetla, po školi će juriti dronovi i 3d printeri će iz ničega kreirati nove stvari.

Ulaz je za sve besplatan, međutim broj mjesta je ograničen, stoga se morate prijaviti. Prijavu možete obaviti na internetskim stranicama Algebre , a cjelokupan program možete pogledati na sljedećem linku: http://www.racunarstvo.hr/Geek/.

Tekst: Alen Vlahović / Eta Šunde

Komentari

komentaraViše o