54. ROĐENDAN FAKULTETA POLITIČKIH ZNANOSTI

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) [2]=> int(2249) }

Fakultet političkih znanosti na današnji je dan obilježio 54. godine svog postojanja na svečanoj ceremoniji održanoj u prostorijama fakulteta. Ceremoniji su prisustvovali mnogi ugledni uzvanici, među kojima su bili gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Pavo Barišić.

Svečanu sjednicu otvorio je mješoviti zbor Filozofskog fakulteta Concordia Discors, nakon čega su sve oči bile uperene na dekanicu Fakulteta političkih znanosti Lidiju Kos-Stanišić.

Dekanica se u svom govoru osvrnula na 54 godine tradicije koju njeguju na fakultetu te zaključila kako su naše 54. godine- godine koje ostavljaju trag.

Bivši student politologije na fakultetu, a sadašnji gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić održao je kratki govor u kojem se prisjetio svojih studentskih dana, kada je prije 34 godine upisao fakultet.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Pavo Barišić pozdravio je sve okupljene i zaključio kako se uvijek rado vraća u prostorije Lepušićeve 6, gdje je započeo svoju karijeru.

U ime Sveučilišta u Zagrebu, okupljene je pozdravio rektor  prof. dr. sc. Damir Boras te naglasio kako je iznimna čast vratiti se na Fakultet političkih znanosti.

 

54. godine su iza nas, a vjerujemo da najbolje tek slijedi za Fakultet političkih znanosti!

Komentari

komentara