4. PSIHOFEST – festival psihologije

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }


U nedjelju, 9. travnja 2017. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11 – 19h održat će se četvrti po redu PsihoFest.

Radi se o festivalu psihologije na kojem će se kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati dio ovog fascinantnog znanstvenog područja. Profesori, asistenti i studenti Odsjeka za psihologiju po četvrti su puta pripremili bogat program koji pokriva širok raspon tema iz svih područja psihologije.

Manifestacija je besplatna te namijenjena široj javnosti (učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, odraslima, umirovljenicima) – svima koje zanima što tjera ljude da razmišljaju, da se osjećaju i da se ponašaju na određeni način. U pojedinim točkama mogu sudjelovati i djeca, čime se psihologija nastoji približiti svim dobnim uzrastima.

Tijekom dvadesetak različitih predavanja saznajte npr. što psihološka istraživanja kažu o točnosti narodnih izreka, kako razmišljamo o svijetu oko nas, kako se dobro posvađati, gubimo li bitku za djecu s medijima i drugo. Gostuje i poznati psiholog Boris Jokić koji će objasniti koliko je lako/teško upisati vrtić, osnovnu školu, srednju školu i fakultet. Također, gost iznenađenja pridružit će se na predavanju o psihologiji humora.

Vježbajte kako se osloboditi straha od javnog nastupa, kako se zauzeti za sebe i svoja prava, kako se najbolje pripremiti za razgovor za posao, kako bolje organizirati svoje vrijeme i dr. Osim toga, posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim testiranjima i eksperimentima, te se slikati kao dio optičke varke, a i pogledati izložbu postera s različitim temama iz psihologije.

Za više informacija i kompletan program pratite službenu Facebook sranicu događaja kao i Facebook događaj.

Komentari

komentara