19. sajam stripova i ploča u Močvari


Kava, ploče i stripovi

Pomalo udaljen od rute, pozivajući sve no naročito iskusne, 19. sajam ploča i stripova i ove se godine smjestio u „Močvaru“.  Razmjena CDa, vinylica, stripova, knjiga, iskustava i osmjeha bila je moguća od 11 – 18 sati, a količine ‘dobara’ i odaziv pokazao je kako interes za tematiku ne otpada.

Iako je, kao i svake godine, prevladavala ‘rock kultura’ na sajmu je bilo svega – ploče s klasičnom glazbom nisu bile rijetkost, plakati za odavno održane koncerte metal glazbe kotirali su veoma visoko ( i po 150 kuna za plakat ), a moglo se naletiti i na originalan CD J.Karleuše.
No, najveća pažnja ovog sajma bila je na stripovima.

Cijene su se kretale od 15 kn za izdanja koja ‘svatko može imat’ pa i do 500 kuna za pojedini očuvani strip. Kolekcionarska vrijednost tih ‘iscrtanih romana’ neupućenima je nejasna, no da je to ozbiljan posao svjedoči i podatak o vrijednosti najskupljeg stripa na svijetu :
„Prvi broj Supermena na posljednjoj je aukciji (2011.) prodan za 2, 16 milijuna dolara.“
(izvor: lookerweekly.com)

Ponešto dostupniji, stripovi na sajmu mogli su se neobavezno listati i razmjenjivati.
Misteriozan svijet Dylan Doga, mišićava i plemenita pojava Zagor-te-naya  i tragikomične sudbine junaka Alan Forda  bile su talijanski dio jednadžbe koja je očarala brojne posjetitelje.
Američki super-junaci također su ‘oživjeli’ na brojnim štandovima, a mogućnost da s nekim prokomentiraju pojedinu epizodu  „Močvaru“  je učinila pravim rajem za obožavatelje.

Tekst: Atesa Vickić

Komentari

komentara


Tagged: ,


Više o