ODRŽANA TRIBINA „MULTIMEDIJSKO NOVINARSTVO I MOBILNE TEHNOLOGIJE“

Studenti novinarstva FPZG-a sudjelovali su na tribini „Multimedijsko novinarstvo i mobilne tehnologije“.

Žarko Čižmar i Ognjen Andrić, gosti predavači iz Telecentra, predstavili su kampanju kojoj je u cilju poticanje Europljana na sigurno korištenje internetskih tehnologija u funkciji razvoja digitalnih kompetencija i zapošljavanja. Razvojni trendovi u robotici utječu na budućnost zapošljavanja u svim gospodarskim granama. Perspektiva novinara više nije u klasičnim medijima, već u projektnom novinarstvu koje se nameće kao rješenje za nezaposlenost mladih. Naime, čak 50% proračuna Europske Unije namijenjeno je za različite projekte i upravo zato u njima leži budućnost samozapošljavanja.

Mobilnim novinarstvom bavi se i Erasmus plus projekt u kojem sudjeluju FPZG, HRT, Telecentar i međunarodni partneri.  Cilj projekta pod imenom „European Youth News Exchange Network“ je obučiti što više mladih u ovladavanju vještinama mobilnih tehnologija.  Fakultet političkih znanosti ima posebnu ulogu u izradi i provedbu kurikuluma za mobilne novinare što može pomoći  mladim nezaposlenim osobama da se izraze i utječu na svoje okruženje.

Tribina je održana u okviru paneuropske kampanje „Get online Week 2016“

Svi studenti zainteresirani za sudjelovanje u projektima organizacije Telecentar više informacija mogu dobiti na njihovim službenim stranicama ili na mail info@telecentar.com.

Komentari

komentara


Više o