Predavanje dr. Billa Silcocka na FPZG-u

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Dr. Bill William Silcock, profesor televizijskog novinarstva na Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication (Arizona State University) te dobitnik mnogih televizijskih nagrada, će u srijedu 16. ožujka u 12 sati održati predavanje studentima druge godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Nakon predavnja održat će se i panel diskusija na temu američkih izbora.

Profesor s dvadeset i pet godina radnog staža u učionicama, bivši televizijski voditelj i producent već nekoliko godina za redom surađuje s odjelom novinarstva Fakulteta političkih znanosti pod pokroviteljstvom američkog međunarodnog Ureda za medijsko obrazovanje. Tako je, uz radionice održane u Hrvatskoj, podučavao i novinare u Indoneziji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji te Rumunjskoj.

Profesor Silcock će tijekom svog predavanja studentima pokušati pobliže objasniti način funkcioniranja američke televizije i američkih televizijskih mreža, dotičući se i teme trenutačnih stranačkih izbora za predsjedničke kandidate (US Primaries).  Naime, riječ je o izborima kandidata jedne od dviju stranaka u svakoj pojedinačnoj državi u SAD-u koje se odvija u razdoblju od kraja siječnja do sredine srpnja. Silcock će prikazati i svoj tridesetominutni dokumentarac pod nazivom “Backstage At A Presidential debate: The Press, the Pundits and the People” za koji je dobio nagradu izvrsnosti na Houston International Film festivalu. U sklopu toga pridružit će mu se  i grupa od četvero studenata: Lana Bene, Ivana Bašić, Jozo Jozipović i Lucija Tošić, koji su pod vodstvom mentorice prof.dr.sc. Tene Perišin nedavno bili u Americi te rade dokumentarac o prethodno navedenim US Primariesima. Studenti će podijeliti svoje doživljaje s kolegama te im i sami predstaviti dio prikupljenog materijala.

Komentari

komentara