PROMO SPOT UDRUGE JEDNI ZA DRUGE

Udruga „Jedni za druge“ djeluje od 2008. godine, a njezine aktivnosti odvijaju se na području grada Zagreba. Od početka rada usmjerena je na pružanje psihosocijalne podrške i rehabilitacije djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom, te provođenje programa resocijalizacije ovisnika o psihoaktivnim tvarima.

Osnovna vrsta aktivnosti koju provode je terapija jahanjem, koju postižu ciljeve u vezi rehabilitacije osoba s invaliditetom i resocijalizacije bivših ovisnika.

Udruga trenutačno broji 122 člana, a korisnici su djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom; apstinenti – bivši ovisnici o alkoholu i psihoaktivnim tvarima, te članovi obitelji naših korisnika. Udruga obuhvaća djecu s Down syndromom, djecu i mlade s cerebralnom paralizom i lakšim intelektualnim teškoćama; mlade te odrasle osobe s multiplom sklerozom; osobe s različitim motoričkim teškoćama različite etiologije (npr. različita traumatska stanja nakon različitih ozljeda); djecu s ADHD sindromom; djecu s poremećajima iz autističnog spektra; djecu s govornim teškoćama; slijepe osobe i osobe s oštećenjem vida; gluhe osobe i osobe s oštećenjem sluha, te osobe s lakšim psihičkim teškoćama. Od 2012. godine, omogućavaju i rad za opće dobro osobama uključenim u probaciju.

Sudjelovanjem različitih korisnika, naglašava se tolerancija i uvažavanje različitosti, a kroz aktivnosti terapije jahanjem, svi sudionici su ravnopravni u svojem sudjelovanju što utječe na samoaktualizaciju i uspješan osobni rast i razvoj.
U realizaciji programa sudjeluju različiti stručnjaci – psiholozi, psihoterapeuti, terapeuti fizikalne medicine, radni terapeuti, licencirani dresurni jahači te vanjski stručni suradnici kao npr. psihijatri i fizijatri.

Svojim aktivnostima i pojavljivanjem u medijima, gdje prezentiraju rad Udruge, žele utjecati i na proces destigmatizacije u odnosu na obje ciljane skupine. Po objavi javnog poziva HRTa od 17. studenog 2014., jedna su od odabranih udruga koja je uključena u humanitarnu akciju HRTa – „Uz nas niste sami“. Promotivni spot Udruge u trajanju od 30 sekundi služi boljoj prepoznatljivosti Udruge u javnosti i senzibiliziranju javnosti na teškoće svih korisnika.

 

Tekst i promo spot: Jedni Za Druge

 

 

 

Komentari

komentara


Više o