12. Tirenin Kazališni kamp u Zagrebu

array(2) { [0]=> int(2251) [1]=> int(986) }

I ove će se godine u Teatru Tirena održati niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 12. Kazališni kamp održat će se u Zagrebu od 13. lipnja do 3. srpnja.

Ovogodišnji Kamp započinje radionicom za djecu od 7 do 10 godina – „Prvi korak… u mjuzikl“ pod vodstvom plesne pedagoginje Marije Bitunjac. Polaznici radionice radit će na originalnoj autorskoj pjesmi skladanoj posebno za ovu radionicu.

Nekoliko je radionica namijenjeno polaznicima koji žele usavršiti svoje glumačke vještine. Radionica „Rad na monologu“ (voditeljica: glumica Petra Težak) vodi polaznike kroz cijeli proces rada na monologu, od izbora samog monologa pa sve do izvedbe pred publikom. Radionica „Glumac i tijelo“ (voditeljica: glumica Paola Slavica) fokusirat će se na fizički aspekt glumačke izvedbe i tijelo kao glumački instrument. Za ljubitelje lutkarskog kazališta tu je radionica „Glumac – glas – lutka“ pod vodstvom glumice Marijane Matoković u sklopu koje će polaznici izrađivati i animirati lutke.

„Redateljska radionica“ i „Dramatizacija“ namijenjene su onima koje od same izvedbe više zanima kako kazališna predstava nastaje. Redateljica Frana Marija Vranković će se na primjerima pet različitih komada baviti propitkivanjem dramske situacije i različitim tipovima scenskih kretnji (mizansenom). Dramaturginja Nina Horvat će se na svojoj radionici baviti prilagodbom književnog djela kazališnoj izvedbi i na koje se sve načine odabrani predložak može preoblikovati.

Ove je godine Teatar Tirena ostvario suradnju s Učiteljskim fakultetom pa će se u sklopu Kazališnog kampa održati dvije besplatne radionice koje će biti praksa studentima Poslijediplomskog specijalističkog studija Dramske pedagogije. Riječ je o radionicama „Priprema za scenu“ pod vodstvom Ane Takač i „Procesna drama“ pod vodstvom Ivana Slavića i mentorstvom dramske pedagoginje Ines Škuflić Horvat.

Kazališni kamp je kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima. U 11 dosadašnjih Kampova održano je 150 radionica u kojima je sudjelovalo preko 750 polaznika. 2011. godine Kazališni kamp dobio je godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj, za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.

Detaljan opis radionica i prijavnicu možete pronaći na web stranici Teatra Tirena . Prijave traju do popunjenja radionica na e-mail adresu teatartirena@gmail.com.

Komentari

komentara