10. ZAGREBDOX

U zagrebačkom kinu Cineplexx Centar Kaptol očekuje Vas bogati filmski program iz međunarodne i regionalne konkurencije gdje su uvršteni brojni nagrađivani filmovi s Mostre, Sundancea, Hot Docsa i IDFA-e, a niz nesvakidašnjih filmskih priča donose i popularni službeni programi: Kontroverzni Dox, Stanje stvari, Happy Dox, Majstori Doxa, Glazbeni globus, Teen Dox i Biografski Dox.

U popratnom programu festival donosi i niz retrospektiva. U programu Moj najbolji Dox biti će prikazani najbolji dokumentarci sa ZagrebDoxa prema izboru domaćih filmskih kritičara i dokumentarista, a u programu pod nazivom Retrospektiva ZagrebDox Pro uključeni su uspješni dokumentarci pokrenuti upravo u sklopu tog festivalskog programa namijenjenog filmskim profesionalcima. Očekuje Vas i retrospektiva poljske filmske škole Wajda i autorsku večer domaćeg redatelja Damira Čučića.

I ove godine festival uključuje i izuzetno bogat edukativni program za filmske profesionalce ZagrebDox Pro, čiji je cilj poticati suradnju u jugoistočnoj Europi i omogućiti međusobno upoznavanje i prepoznavanje svjetske, europske, regionalne i lokalne dokumentarističke scene.

Ulaznice se mogu kupiti u Cineplexxu, Centar Kaptol, Nova Ves 17, u radno vrijeme blagajni. Sve ulaznice, osim za besplatne projekcije, mogu se rezervirati u radno vrijeme blagajni i ONLINE na stranicama Cineplexxa.

Komentari

komentaraViše o