10. Culture Shock Festival otvara Rade Šerbedžija

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Kultura izvan metropole

Devet godina zaredom, sve od 2005. godine, križevačke udruge K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T. organizirale su Culture Shock Festival, jedinstveni hibrid edukacije, suvremene umjetnosti, teatra te koncerata kvalitetnih i aktualnih izvođača, među kojima se se isticali Arsen Dedić, Ibrica Jusić, TBF, Dubioza Kolektiv, Darko Rundek & Cargo Trio, Pips Chips & Videoclips, Jelena Radan i Pedro Abreu, Jimmy Stanić i Scharf Club Swing Quintet, Drago Mlinarec, Zadruga i mnogi drugi.

Ove godine, za festivalski jubilej, u Križevce stiže svjetski priznati glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija! U intimnoj atmosferi križevačkog Kluba kulture Šerbedžija će održati koncert uz pratnju banda Zapadni kolodvor.

Ovaj “koncert za deset” će se održati već prve festivalske večeri, u subotu 1. ožujka 2014. godine, u 20 sati.. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 90 kuna.

Od 1. ožujka pa sve do 19. travnja, tih pedesetak dana u Križevcima bit će ispunjeno festivalskim događanjima koji održavaju urbanu kulturu na razini grada puno većeg od desetak tisuća stanovnika. Unatoč financijskoj neizvjesnosti, organizatorima je i ove godine želja kvalitetom i selekcijom izvođača nadmašiti prethodno izdanje festivala, pa se nadaju punoj suradnji publike koju pozivaju da im se pridruži u namjeri da se kulturno-obrazovno i zabavno težište na mjesec i pol dana prenesu iz metropole šezdesetak kilometara istočno.

Televizija Student, kao medijski partner, popratit će ovaj hvalevrijedni festival posvećen kulturi i obrazovanju, a i u sklopu kojega će se održati razne radionice, predstave, preformansi i koncerti. Budući da sam festival traje čak pedeset dana, imat ćete sasvim dovoljno vremena da bar jedan put u ožujku ili travnju posjetite Križevce. A vjerojatno ćete i poželjeti vratiti se.

Komentari

komentaraViše o